Anna Shackley

Anna Shackley

Met haar 20 jaar is Anna Shackley een van de jonge talenten binnen Team SD Worx. Sportief manager Danny Stam volgde haar prestaties al een tijdje en lijfde haar in 2021 in. Testresultaten wijzen immers uit dat zij het potentieel heeft om tot een topwielrenster uit te groeien. Dat onderstreepte ze al op het WK in Imola 2020 waar ze zich tot diep in de finale in de eerste groep handhaafde en op 19-jarige leeftijd knap als 25ste finishte. Afgelopen seizoen eindigde ze 5de in de Britse nationale kampioenschappen. 

Bij Team SD Worx krijgt ze de kans om te groeien. “Anna heeft voorlopig nog weinig koerservaring, maar we zijn ervan overtuigd dat zij een zeldzame motor in zich heeft. Ze liet al enkele leuke dingen zien en ze krijgt bij ons de tijd om zich te ontwikkelen. Ze moet nog ontdekken tot waar haar capaciteiten reiken. Ze kan tijdrijden en is sterk in meerdaagse wedstrijden, maar ook de Ardennenklassiekers zouden haar moeten liggen”, weet sportief manager Danny Stam.

Anna Shackley zelf is tevreden over 2021. “In mijn eerste profjaar reed ik meteen bij het beste team ter wereld… Ik voel me erg lucky. Ik heb in dat jaar ik veel bijgeleerd. Ik had nog nooit zoveel in een vliegtuig gezeten, maar het was gewoon fun. In mijn eerste race – Trofeo Binda – heb ik mezelf verrast dat ik niet meteen gedropt werd (glimlacht). Het deed me beseffen dat er meer moet mogelijk zijn.”

Shackley mikt eerst op de heuvelachtige races. “Ik wil vooral een wielrenster worden die goed uit de voeten kan in rondes als de Giro en de Tour de France. Ja, ik hoop in die rittenkoersen een goed klassement neer te zetten. Verder wil ik goed presteren in heuvelachtige eendagskoersen zoals Luik-Bastenaken-Luik. In dit seizoen wil ik graag doorgroeien en een mooi resultaat neerzetten.”

Anna Shackley

NationaliteitSchotland
Geboortedatum17/05/2001
GeboorteplaatsMilngavie
Prof sinds2020
Favoriete raceGiro Rosa
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×