Anna Shackley

Anna Shackley

Anna Shackley begint aan haar derde seizoen bij Team SD Worx. “Mijn doel is om nog meer aanwezig te zijn in de finales om zo mijn ploeggenoten te helpen winnen. Ik kijk vooral uit naar het Spaanse blok, dat ligt me altijd wel goed. Ik wil de lijn doortrekken en me verder ontwikkelen als renster.”

Sportief manager Danny Stam spreekt vertrouwen in het Schotse talent uit. “Anna Shackley heeft een superstap gezet in 2022, zowel als renster, maar ook als mens. Ze heeft een enorme progressie laten zien, terwijl ze ook nog de nodige tegenslagen kende. Zo moest ze de Giro d’Italia Donne missen door een corona-besmetting, maar toch was haar najaar heel sterk. Ze liet meerdere top tien-uitslagen noteren. Hopelijk bouwt ze hierop verder.”

Shackley is een renster die in de zwaardere wedstrijden tot haar recht komt. “Ik hoop een betere GC renster te worden. Het is alvast een voordeel om voor Team SD Worx uit te komen. We zitten altijd nog met meerdere rensters in de finale en kunnen zo het ploegenspel spelen. Voor het seizoen doen we meerdere teambuildings, daardoor kennen we elkaar al goed voor de koersen starten. Dat maakt het makkelijker om als een team te rijden.” 

Het wereldkampioenschap vindt dit jaar plaats in Glasgow, de thuishaven van Shackley. “Ik kijk er heel hard naar uit om het WK te rijden op de wegen waar ik opgroeide. Reken maar dat ik die datum in mijn agenda heb aangekruist.”

Anna Shackley

NationaliteitSchotland
Geboortedatum17/05/2001
GeboorteplaatsMilngavie
Prof sinds2020
Favoriete raceGiro Rosa

Ik kijk er heel hard naar uit om het WK te rijden op de wegen waar ik opgroeide. Reken maar dat ik die datum in mijn agenda heb aangekruist.

Anna Shackley
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×