Niamh Fisher-Black

Niamh Fisher-Black

Niamh Fisher-Black is een opkomend talent dat erop gebrand is de poort naar de top open te breken. In 2021 wist ze alvast het jongerenklassement in de WorldTour te winnen. De Nieuw Zeelandse meldde zich voor het eerst tussen de wereldtop in de Giro Rosa van 2020, waar ze iedereen verbaasde met haar klimvaardigheden. In de slotrit eindigde ze bovendien tweede. Niamh Fisher-Black komt het best tot haar recht in rittenkoersen en klimklassiekers. “We gaan nog veel plezier aan haar beleven in de bergen. Er staat een ijzeren koppie op”, vertelt sportief manager Danny Stam.

Bij Team SD Worx vond Niamh - spreek uit als Neevh – afgelopen seizoen de ideale omgeving om zichzelf te ontwikkelen. Zowel in de Vuelta de Burgos, de Ladies Tour of Norway als de Giro Rosa won ze het jongerenklassement. In Italië was ze ook goed voor een plaats in de top tien van het algemene klassement. Stam: “Die progressie moet Niamh nu verder zetten. Het is een renster die aandacht nodig heeft en die we een gebalanceerd programma moeten laten rijden. Als ze zichzelf niet te veel druk oplegt, zal ze nog veel stappen zetten en bergop voor vuurwerk zorgen.” 

Fisher-Black verlengde haar contract bij Team SD Worx tot 2024. “Ik voel me hier heel goed. Succes inspireert succes, dit is een heel sterk team en ik ben trots om daar deel van uit te maken. Dit seizoen heb ik me nog niet vastgepind op doelen. Ik wil vooral veel bijleren en minstens één keer mijn armen in de lucht kunnen steken.”

Niamh Fisher-Black

NationaliteitNieuw-Zeeland
Geboortedatum12/08/2000
GeboorteplaatsNelson
Lengte1.60 m
Prof sinds2020
Favoriete raceStrade Bianche
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×