Marlen Reusser

Marlen Reusser

Marlen Reusser is een van de twee nieuwkomers binnen Team SD Worx. In 2021 pakte ze olympisch zilver op de individuele tijdrit, in diezelfde discipline werd ze vice-wereldkampioene. Haar specialisatie is geen geheim: tijdrijden, maar ook in de wegwedstrijden kan ze uit de voeten. “Vreemd genoeg ben ik trotser op mijn wegprestaties dan goede resultaten in de tijdritten. Iedereen pikt er altijd de medailles uit, maar voor mij is het meer waarschijnlijk dat ik sterk ben tegen de klok, dan op de weg. Net daarom schat ik mijn wegprestaties in als mijn grootste verwezenlijkingen.”

Haar absolute hoofddoel voor dit seizoen blijft evenwel de wereldtitel in het individuele tijdrijden. “Maar ik wil vooral groeien als wielrenster. Ik koos voor Team SD Worx omdat het het beste team ter wereld is. Ik begon nogal laat met wielrennen, dus ik wil vooral leren. Bij Team SD Worx zal ik de juiste opleiding krijgen om een betere renster te worden. Alles is hier voorhanden om succesvol te zijn.” 

Sportief manager Danny Stam beaamt dat. “Wij hebben er de hand van weg om de puntjes op de i te zetten, maar dat is een wisselwerking. We hebben geen magisch knopje die een renster plots laat winnen, maar we kunnen wel de details aanreiken om een extra stap te zetten. Marlen heeft heel veel eigen kwaliteiten en betekent een versterking van ons team. We kunnen samen een mooi verhaal schrijven.”

Marlen Reusser

NationaliteitZwitserland
Geboortedatum20/09/1991
GeboorteplaatsJegenstorf
Lengte1.80 m
Favoriete raceStill have to find out.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×