Marie Schreiber

Marie Schreiber

Via haar resultaten in het veldrijden heeft Team SD Worx het jonge talent Schreiber in het vizier gekregen. Tussen de elite heeft de Luxemburgse al diverse goede uitslagen neergezet die zeker gezien haar leeftijd als bijzonder mogen worden getypeerd. Zo eindigde ze als tweede in de Azencross in Loenhout, terwijl ze in de Wereldbekers in Dublin en Val di Sole respectievelijk vijfde en zesde werd. 

“Marie Schreiber heeft bij ons aangegeven dat ze ook de overstap naar de weg wil maken”, geeft sportief manager Danny Stam van Team SD Worx aan. “De ervaring leert dat goede veldrijdsters meestal ook goed uit de voeten kunnen op de weg. Waar haar mogelijkheden liggen, dat gaan we het komend seizoen uitzoeken. Gezien haar lichaamsbouw lijkt ze op het eerste oog een klimster. In het Ardennen-blok en wedstrijden in de tweede rij willen we voorzichtig gaan kijken welke koersen haar het beste liggen.” 

“Het was voor mij echt een verrassing dat Team SD Worx interesse had”, vertelt Schreiber. “Het is een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen dat ze ook kansen op de weg zien. Ik moet dit seizoen dan ook een beetje uitzoeken op welk terrein ik het best tot mijn recht kom. Al zal dit wegseizoen vooral in het teken van het veldrijden staan. Wil je tegenwoordig in het cyclocross in de winter goed presteren dan heb je een degelijk wegseizoen nodig.” Schreiber zal de komende jaren dus zeker actief in het cyclocross blijven. “Naast Blanka Vas hebben we nu met Marie Schreiber een tweede grote talent voor de veldritten”, vervolgt Stam. “Het past ook in onze doelstellingen om in het veldrijden een prominentere rol te gaan spelen. Vas en Schreiber hebben de potentie om op dit terrein ook nog stappen te zetten.” 

Marie Schreiber

NationaliteitLuxemburg
Geboortedatum17/04/2003
Bij het team sinds2023

Ik heb mezelf met mijn prestaties in de afgelopen maanden wel enigszins verrast. Het gaat beter dan ik had verwacht. Die prestaties in het veld geven ook vertrouwen voor het wegseizoen. 

Marie Schreiber
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×