Lotte Kopecky

Lotte Kopecky

Lotte Kopecky is een mooie versterking voor Team SD Worx. De Belgische wegkampioen bokste zich een weg naar de top van het wielrennen en won vorig jaar de Lotto Belgium Tour en Le Samyn. In het baanwielrennen is ze de regerend wereldkampioen in de puntenkoers. Ze zette dus al enkele belangrijke stappen, maar hoopt bij Team SD Worx de omgeving te vinden om die eerste grote klassieker binnen te rijven. Ze was er al eens dichtbij met een derde plek in de Ronde van Vlaanderen in 2020 en twee tweede plaatsen in Gent-Wevelgem (2021 en 2020). Op de olympische wegwedstrijd in Tokio eindigde ze net naast het podium op de vierde plek.

Het mag duidelijk wezen, Lotte Kopecky is een allrounder die bij Team SD Worx haar naam nog meer op de kaart zal zetten. “Ik was vereerd om hier te kunnen tekenen. Al toen ik tegen Team SD Worx reed, viel de teamspirit me echt op. Ik houd van de agressieve rijstijl van dit team en voelde me meteen thuis. Ik mik op de voorjaarklassiekers en hoop er zeker mijn kans te krijgen”, zegt Kopecky.

Volgens Danny Stam zal de Belgische kampioen de vruchten plukken van de collectieve sterkte. “Lotte was meestal de enige kopvrouw bij haar vorige ploeg. Als er altijd op jou gemikt wordt, is dat weliswaar fijn, maar alle druk ligt dan ook op je schouders. Wij hebben altijd verschillende speerpunten. Bij Team SD Worx kun je zelfs met mindere benen een race winnen. Door de sterkte van onze ploeg, kun je je schuilhouden en dan met één juiste demarrage winnen omdat er achter je een blok van een team afstopt.”

Dat is ook exact de reden waarom Kopecky voor SD Worx koos. “Die collectieve sterkte trok me aan”, zegt de Vlaamse. “Ik hoop hier mijn eerste klassieker te winnen. Mijn lievelingskoers is uiteraard de Ronde van Vlaanderen. Het zou fantastisch zijn wanneer ik in de Belgische trui als eerste over de streep kom in Oudenaarde.”

Lotte Kopecky

NationaliteitBelgië
Geboortedatum10/11/1995
GeboorteplaatsRumst
Lengte1.70 m
Prof sinds2016
Favoriete raceTour of Flanders
Bij het team sinds2021

Palmares

JaarWedstrijd
20211° GC Lotto Belgium Tour
20211° Stage Challenge by La Vuelta
20201° Stage Giro d’Italia Femminile
20212° Gent-Wevelgem
20202° Gent-Wevelgem
20203° Ronde van Vlaanderen
20214° 4th Olympic roadrace

Ik hoop hier mijn eerste klassieker te winnen. Mijn lievelingskoers is uiteraard de Ronde van Vlaanderen. Het zou fantastisch zijn wanneer ik in de Belgische trui als eerste over de streep kom in Oudenaarde.

Lotte Kopecky
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×