Lonneke Uneken

Lonneke Uneken

Sportief manager Danny Stam noemt Lonneke Uneken het grootste talent in het Nederlandse vrouwenwielrennen: “Ze is pas 21 jaar, maar liet in 2021 in de twee voorjaarskoersen in februari direct zien dat ze met de beteren in het peloton mee kan. In zowel Omloop Het Nieuwsblad als de GP Samyn kon ze de finale kleur geven. Na de corona lockdown werd ze tweede op het EK onder 23 jaar. Ik denk dat Lonneke zich kan ontwikkelen als een ‘nieuwe’ Chantal Blaak. Ze heeft dezelfde kwaliteiten en is ook enorm gedreven. Een renster die ondanks haar jonge leeftijd heel goed weet wat ze wil.”
Uneken is blij met het vertrouwen dat door Team SD Worx in haar wordt uitgesproken.

“Vanaf het eerste trainingskamp voelde ik me thuis bij dit team”, vertelt ze. “Mijn drie overwinningen van afgelopen seizoen smaken naar meer. Ik heb van mezelf geleerd dat ik heel gedreven ben om steeds beter te doen, maar dat ik soms ook gas terug moet nemen. Als ik die balans nog beter vind, zal ik een betere renster worden. Mijn wapen is mijn sprint na een lastige race.”

De Nederlandse hoopt bij Team SD Worx de stap naar de top te zetten. Uneken: “Race to win zit hier in het DNA. Tegelijkertijd proberen we ons altijd te amuseren. Ik voel me hier goed. Mijn eerste belangrijke richtpunt aan de horizon zijn de Olympische Spelen in Parijs 2024. Het geeft rust dat ik daar in deze vertrouwde omgeving naar toe kan werken. Ook is het een enorme opsteker dat Anna van der Breggen en Chantal Blaak na hun carrière in de ploegleiding en coaching van het team actief blijven. Het blijft bijzonder wanneer je zo’n grote kampioenen als leermeesters kunt hebben.”

Lonneke Uneken

NationaliteitNederland
Geboortedatum02/03/2000
GeboorteplaatsWinterschoten
Prof sinds2019
Favoriete raceRonde van Drenthe
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×