Elena Cecchini

Elena Cecchini

De Italiaanse Elena Cecchini zit in haar tweede seizoen bij de ploeg, haar komst betekende een versterking voor de voorjaarsklassiekers. “Elena is een heel fijne renster op wie we altijd kunnen rekenen. Ze stelt het ploegbelang steeds boven zichzelf, wat we erg waarderen”, benadrukt sportief manager Danny Stam. “We hebben het beste nog niet gezien van haar. We verwachten dat ze dit seizoen sportief een nieuwe stap zal zetten na wat aanpassingen in haar trainingen. Het is ons doel om Elena op een hoger niveau te brengen.”

In haar carrière was Cecchini al goed voor enkele mooie uitslagen in de klassiekers, maar ze schreef ook al rittenkoersen op haar naam, zoals de Thüringen Rundfahrt. Ze blinkt uit in haar koersinzicht. Tips krijgt ze van haar vriend, topsprinter en olympisch baankampioen (2016) Elia Viviani. Ze maken elkaar sterker, vertelt Elena. “Elia is altijd met marginal gains bezig. Telkens als hij in de buurt van mijn fiets komt, heeft hij wel nog een opmerking. Zijn advies komt vooral van pas in de sprints. In de bergen iets minder (lacht). Ik ben vooral mentaal belangrijk voor Elia.” 

De Italiaanse is tevreden over haar eerste jaar bij Team SD Worx. “Ik heb mijn plek gevonden. Ik ben een helper in veel races, maar heb ook mijn ambitie uitgedrukt om enkele races te winnen. Ik wil vooral een teammaat zijn op wie je kunt bouwen en tegelijkertijd in staat zijn om zelf te winnen.”

Cecchini wierp zich op tot dé sfeermaakster binnen het team. Door nagenoeg al haar ploegmaten wordt zij de grappigste persoon binnen Team SD Worx genoemd. Ze voelt zich dan ook in haar sas bij de ploeg. “Ik houd van de mentaliteit. We gaan altijd van eigen kracht uit en proberen zelf mogelijkheden te creëren. Ik vind het mooi dat ik nog een jaar aan de zijde van Anna van der Breggen kon koersen. Dit team is de pionier binnen het vrouwenwielrennen. Dat Van der Breggen en later ook Chantal Blaak deel uitmaken van de coaching/ploegleiding, juich ik toe. Deze ploeg heeft al heel wat vernieuwingen in het vrouwenwielrennen doorgevoerd. Dit is opnieuw een positieve stap in de verdere ontwikkeling van onze sport. Het voelt ook goed dat deze twee topwielrensters me straks verder kunnen helpen.”

Elena Cecchini

NationaliteitItalië
Geboortedatum25/05/1992
GeboorteplaatsUdine
Lengte1.68 m
Prof sinds2011
Favoriete raceGP Plouay
Bij het team sinds2017

“We hebben het beste nog niet gezien van haar. We verwachten dat ze dit seizoen sportief een nieuwe stap zal zetten na wat aanpassingen in haar trainingen. Het is ons doel om Elena op een hoger niveau te brengen.”

Danny Stam
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×