Demi Vollering

#wesparksuccess

Demi Vollering

#wesparksuccess

Demi Vollering is in 2023 opnieuw een van de speerpunten van Team SD Worx. “Het is speciaal om een van de leiders van Team SD Worx te zijn”, beandrukt Vollering. “Al voel ik het zelf niet altijd zo aan. Ik vind dat iedereen gelijk is aan elkaar. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich geapprecieerd en speciaal voelt in het team. Ik luister dan ook vaak naar het advies van de andere meiden. Ik blijf liever met de voeten op de grond.”

Na haar doorbraak in 2021, toen ze Luik-Bastenaken-Luik en La Course won, waren in 2022 alle ogen op Demi Vollering gericht. Sportief manager Danny Stam: “In het begin was dat niet makkelijk voor haar. In 2021 had ze met Anna van der Breggen een wereldtopper naast haar als bliksemafleider, zodat zij wat meer vanuit de schaduw kon aanvallen. Vorig jaar was Demi voor het eerst het boegbeeld van het team en daar komt druk bij kijken. Alle andere toprensters kijken naar jou. Als je de Brabantse Pijl wint, tweede wordt in de Omloop het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race en derde in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, dan heb je het gewoon goed gedaan.

Ook in de Tour de France Femmes zette Demi met haar tweede plek in het klassement en de winst van de bergtrui een prachtige prestatie neer. Ze heeft dus enorme stappen gezet. Het aparte is dat ze dat zelf niet altijd ziet. Maar, streng zijn voor jezelf is eigen aan topsporters. In 2023 zal ze de vruchten plukken van haar ervaring.”

Demi Vollering blikt nog even terug op de Tour de France Femmes: “Dit was mijn hoogtepunt vorig jaar. Ik voelde al het hele seizoen aan dat dit een speciaal zou worden, maar pas achteraf besefte ik echt hoe groot de Tour pas echt was geweest. Ook dit jaar staat de Ronde van Frankrijk met stip aangeduid in mijn agenda, net als het klassieke voorjaar. Dit jaar wil ik weer een grote klassieker winnen.” 

Demi Vollering

NationaliteitNederland
Geboortedatum15/11/1996
GeboorteplaatsPijnacker
Prof sinds2018
Favoriete raceLiège-Bastogne-Liège

Het is speciaal om een van de leiders van Team SD Worx te zijn, ja. Maar ik vind het vooral belangrijk dat iedereen zich geapprecieerd en speciaal voelt in het team.

Demi Vollering
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×