Demi Vollering

#wesparksuccess

Demi Vollering

#wesparksuccess

Demi Vollering beukte in 2021 de deur naar de top open. Ze beleefde een prachtjaar en schreef met Luik-Bastenaken-Luik meteen een monument op haar naam. Ze zegevierde ook in La Course en won the Women’s Tour. In de Giro Rosa eindigde ze derde. Toch wil Vollering nog niet te hard van stapel lopen. “Ik moet nog twee jaar consistent presteren voor ik mezelf bij de wereldtoppers kan rekenen. Al geeft dit uiteraard veel vertrouwen voor de toekomst.”

Vollering maakt immers een gebalanceerd groeiproces door. In 2019 verraste ze door in de heuvelklassiekers meteen uit te pakken met top tien-klasseringen in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In het coronaseizoen trok ze de lijn door met derde plaatsen in La Course, de Waalse pijl en zevende plaatsen in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Afgelopen jaar schoot ze met Luik-Bastenaken-Luik voor het eerst de hoofdvogel af in een monument. “Dat die grote zege vroeg in het seizoen kwam, heeft voor rust in mijn hoofd gezorgd. Het heeft me bevrijd.”

Sportief manager Danny Stam ziet toekomst in de samenwerking met Demi Vollering, die haar contract tot 2024 open brak. “Wij denken dat Demi de komende jaren kan uitgroeien tot een renster die misschien wel in de voetsporen van Anna van der Breggen kan treden”, zegt Stam. “In de klassiekers heeft ze haar klasse al bewezen en ook in de Giro toonde ze dat ze met de besten kan wedijveren. In de bouw naar een topteam voor de toekomst is zij een belangrijke bouwsteen.” 

Vollering wil zich de koamende jaren dan ook richten op zowel de klassiekers als de rittenkoersen. “De Tour de France staat hoog op mijn wishlist dit jaar. Het is dicht bij mijn thuis in Zwitserland dus ik ken de regio wat. La Planche des Belles Filles vind ik een heel mooie beklimming, en ik heb het gevoel dat de klim me ligt. Het is mijn droom om de gele trui te dragen. Het lijkt me fantastisch om zo jonge kinderen te inspireren.”

Demi Vollering

NationaliteitNederland
Geboortedatum15/11/1996
GeboorteplaatsPijnacker
Prof sinds2018
Favoriete raceLiège-Bastogne-Liège

Mijn zege in Luik-Bastenaken-Luik heeft me bevrijd. Ik moet nog twee jaar consistent presteren voor ik mezelf bij de wereldtoppers kan rekenen

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×