Christine Majerus

Christine Majerus

Christine Majerus is het ervaringsbaken binnen Team SD Worx. De Luxemburgse kroont zich sinds 2010 al elk jaar tot nationaal kampioene op de weg en in het veld. In het tijdrijden doet ze dat kunstje over met vijftien nationale titels. Maar ook in het internationale wielrennen is ze al jaren een vaste waarde aan de top. 

‘Teamspirit’ en ‘Majerus’ zouden synoniemen kunnen zijn, want nagenoeg al haar ploeggenoten schuiven haar naam naar voren als grootste teamplayer binnen SD Worx. “Christine weet waarmee ze bezig is en deelt haar ervaring met de jongere rensters”, vertelt Niamh Fisher-Black. “Ze stelt nooit haar eigenbelang voorop, ze houdt ervan om anderen te helpen.” Majerus: “Ik heb er geen probleem mee om me weg te cijferen voor het team, maar natuurlijk stel ik het op prijs als ik zelf ook af en toe de kans krijg om voor eigen succes te rijden. Het was mooi om te zien hoe blij iedereen was toen ik in 2019 de Boels Ladies Tour op mijn naam schreef.” 

Als enige renster in Team SD Worx is Majerus reeds acht jaar verbonden aan de ploeg. “Ik voel me hier thuis.  We zijn stuk voor stuk individuele kwalitatieve rensters, maar het geheim van onze ploeg is de collectieve sterkte. Elke race hebben we wel een paar kandidaten voor de winst. We werken samen naar dat doel en op het einde zien we wel wie wint, zolang het maar iemand van Team SD Worx is. Het is de reden waarom we zo succesvol waren afgelopen seizoen.”

Danny Stam is tevreden dat hij de ervaren Christine Majerus voor Team SD Worx heeft weten te behouden. “Sinds 2014 is Christine een vaste waarde in de ploeg. Zij is een megagoede teamplayer, een luxeknecht die altijd bereid is om zichzelf weg te cijferen voor anderen. Wanneer ze echter in de situatie komt dat ze zelf kan winnen, kan ze het ook afmaken. Haar zege in 2019 in de Boels Ladies Tour is daar het bewijs van.”

Christine Majerus

NationaliteitLuxemburg
Geboortedatum25/02/1987
GeboorteplaatsLuxembourg
Lengte1.73 m
Gewicht56 kg
Prof sinds2007
Favoriete raceTour of Britain
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×