Christine Majerus

Christine Majerus

Christine Majerus staat voor een jubileumseizoen. Het ervaringsbaken binnen Team SD Worx begint aan haar tiende jaar binnen de ploeg. “Je kunt altijd op haar rekenen”, benadrukt sportief manager Danny Stam. “Ze is een goede renster die nog altijd haar niveau haalt. Al die jaren hebben we als team veel plezier aan Christine gehad en ze is nog altijd enorm gemotiveerd. Verder is ze een echte teamplayster. Juist voor de jongere rensters is het belangrijk om een ervaren routinier zoals Majerus te hebben die hen wegwijs maakt in de ploeg." 

'Teamspirit’ en ‘Majerus’ zouden synoniemen kunnen zijn, want nagenoeg al haar ploeggenoten schuiven haar naam naar voren als beste teamplayer binnen SD Worx. “Christine weet waarmee ze bezig is en deelt haar ervaring met de jongere rensters”, vertelt Niamh Fisher-Black. “Ze stelt nooit haar eigenbelang voorop, ze houdt ervan om anderen te helpen.” Majerus: “Op deze manier kan ik ook iets teruggeven aan de wielersport die mij zo veel moois heeft gebracht. Ik ben inderdaad een renster die zich vaak in dienst van de ploeg stelt. Maar bij dit team weet ik ook dat ik zelf van tijd tot tijd in diverse wedstrijden voor mijn eigen kans mag rijden. Het was mooi om te zien hoe blij iedereen was toen ik in 2019 de Boels Ladies Tour op mijn naam schreef.” 

De Luxemburgse kroont zich sinds 2010 al elk jaar tot nationaal kampioene op de weg en in het veld. In het tijdrijden doet ze dat kunstje over met vijftien nationale titels. Maar ook in het internationale wielrennen is ze al jaren een vaste waarde aan de top, een onmisbare pion binnen Team SD Worx. "Het team start in iedere wedstrijd met het plan om te winnen. Aan de top komen is moeilijk, maar zoveel jaren achter elkaar de nummer één op de UCI ranking zijn is echt bijzonder. Steeds opnieuw moeten we onze status bevestigen. Ik vraag me soms wel af hoe we dat hebben klaar gespeeld. We hebben in de afgelopen jaren met verschillende toprensters gewerkt, maar steeds staat er een team. Het geheim van deze ploeg is de collectieve sterkte. Elke race hebben we wel een paar kandidaten voor de winst. We werken samen naar dat doel en op het einde zien we wel wie wint, zolang het maar iemand van Team SD Worx is”, besluit de Luxemburgse.

Christine Majerus

NationaliteitLuxemburg
Geboortedatum25/02/1987
GeboorteplaatsLuxembourg
Lengte1.73 m
Prof sinds2008
Favoriete raceParis-Roubaix
Bij het team sinds2013

Ik houd ervan jongere rensters wegwijs te maken. Zo geef ik wat terug aan de wielersport die mij zo veel moois heeft gebracht. Ik stel mezelf vaak in dienst van de ploeg, maar kan ook in diverse wedstrijden voor mijn eigen kans rijden.

Christine Majerus
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×