Chantal van den Broek-Blaak

Chantal van den Broek-Blaak

Chantal van den Broek-Blaak kleedt in 2023 een andere rol in. “Aangezien ik zwanger ben, zal ik uiteraard niet koersen, maar ik was in de winter toch aanwezig om het team te helpen waar dat kan. Ik heb een soort van coachrol, waarbij ik de jonge rensters help waar nodig. Ik sta voor hen klaar. Soms schrikt het minder af om naar een andere renster toe te gaan dan naar een ploegleider als je ergens mee zit.”

Sportief manager Danny Stam beaamt dat. “Dit is de geknipte rol voor haar. Chantal was altijd al de moederfiguur binnen onze groep, die steeds het voortouw nam om dingen te ondernemen. Dat zal ze ook blijven doen. Chantal is dus beschikbaar voor de rensters als ze ergens mee zitten of hun ei kwijt willen.”

De Nederlandse ervaringsdeken ziet het als een investering in haar toekomst na haar actieve carrière. “Als atleet is het soms moeilijk om anderen te helpen omdat je natuurlijk ook op je eigen prestatie moet focussen, maar nu heb ik er alle tijd voor. Ik hoop dan ook dat ik de rensters iets kan bijleren.” 

Ondertussen traint de Rotterdamse op haar eigen tempo, want na haar zwangerschap wil ze terugkeren op het hoogste niveau. “Het betekent veel voor me dat ik de kans krijg om een comeback te maken van het team. Een zwangerschap komt niet vaak voor in topsport, maar ik krijg alle ruimte en tijd om terug te keren. Verwacht me wel pas maar in 2024 terug te zien op het hoogste niveau. De weg terug is immers lang en lastig. Maar in de eerste plaats kijk ik ernaar uit om onze baby in mei te verwelkomen.”

Chantal van den Broek-Blaak

NationaliteitNederland
Geboortedatum22/10/1989
GeboorteplaatsRotterdam
Lengte1.76 meter
Prof sinds2007
Favoriete raceTour of Flanders

Ik heb een soort coachende rol in de ploeg nu ik zwanger ben en help de jonge renners waar nodig. Ik ben er voor hen. Het betekent ook de wereld voor me dat ik van de ploeg de kans krijg om een comeback te maken, maar je kunt me pas in 2024 terug verwachten.

Chantal van den Broek-Blaak
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×