Chantal van den Broek-Blaak

Chantal van den Broek-Blaak

Chantal Van den Broek – Blaak is een naam als een klok in het vrouwenwielrennen. Niet verwonderlijk. Vrijwel elk jaar staat de voormalige wereldkampioene garant voor een spraakmakende overwinning. Zo ook in 2021, het jaar dat ze de Strade Bianche aan haar palmares toevoegde. “Mijn winst in de Strade Bianche was deels een verrassing. Ik wist dat ik het in me had om de race te winnen, maar ik wist niet dat ik zo vroeg in het seizoen al tot zo’n grote prestatie in staat was.” 

De Ronde van Vlaanderen is Blaaks lieveringskoers. In 2020 stak ze de zwarte parel van haar loopbaan op zak. De Amstel Gold Race won ze eerder al, dit jaar gaat ze vol voor Parijs-Roubaix. Het hoeft niet te verbazen dat Blaak dit seizoen wederom een van de speerpunten is. Naast koerskapitein is ze ook nog een van de sfeermaaksters in het team. “Het voelt goed om een routinier te zijn. Ik vind het belangrijk om mijn ervaring door te geven. Soms voel ik me oud (lacht), maar over het algemeen vind ik dit een leukere positie dan wanneer je net komt piepen”, zegt Blaak met een glimlach.

Normaliter was het de opzet dat Blaak tot en met het voorjaar van 2022 de kleuren van SD Worx zou verdedigen, om daarna net zoals Anna van der Breggen in de ploegwagen plaats te nemen. Toch besloot de Rotterdamse om er alsnog een volledig seizoen aan te kleven. “Chantal is voor ons een onmisbare waarde. Vanop de fiets durft ze het leiderschap op te nemen. Door haar ervaring pikt ze kleine dingen op en geeft ze consignes waar dat nodig is. Ze heeft koersinzicht en is een absolute leermeerster voor onze jongere talenten”, benadrukt sportief manager Danny Stam. “Ze is een van de cultuurbewakers van Team SD Worx. Het is goed dat niet al het DNA op hetzelfde moment stopt om een andere rol op te nemen. Ik ben er zeker van dat Chantal ook in 2022 één van de smaakmakers van dit seizoen wordt.”

Chantal van den Broek-Blaak

NationaliteitNederland
Geboortedatum22/10/1989
GeboorteplaatsRotterdam
Lengte1.76 meter
Prof sinds2007
Favoriete raceTour of Flanders
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×