Blanka Vas

Blanka Vas

Blanka Vas rijdt in 2023 haar tweede volledige seizoen als profrenster. “Vorig jaar was een soort van vuurdoop voor me. Voor het eerst in mijn carrière reed ik een vrij volledig wegprogramma. Ik heb er enorm veel van geleerd. Het is dan een groot voordeel dat je in de beste ploeg van de wereld zit met Danny Stam, Anna van der Breggen en Lars Boom als ploegleidsters en ervaren toprensters als Lotte Kopecky, Chantal Blaak en Demi Vollering naast je hebt”, zegt Vas.

Sportief manager Danny Stam bevestigt dat de Hongaarse kampioene stappen heeft gezet. “Ze is een stuk sterker geworden. Vooral in de zwaardere eendagswedstrijden maakte ze indruk. Het is een renster die alles kan en alles wil. Al was 2022 ook een moeilijk seizoen voor haar. Blanka was het gewoon om voor zichzelf te koersen en behaalde al een aantal onverwacht prachtige resultaten in 2021, maar ze moet ook nog veel leren. Nu moest ze voor het eerst in haar carrière als onderdeel van een team werken, dus moest ze even aanpassen. Ze rijdt een prima crossseizoen. Ik hoop alvast dat ze die lijn doortrekt op de weg.”  

Blanka Vas

NationaliteitHongarije
Geboortedatum03/09/2001
GeboorteplaatsBudapest
Lengte1.63 m.
Prof sinds2020
Favoriete raceAmstel Gold Race & Plouay

"Het is een voordeel om in de beste ploeg van de wereld te rijden en omringd te zijn met Danny Stam, Anna van der Breggen en Lars Boom en ervaren rensters als Lotte Kopecky, Chantal van den Broek-Blaak en Demi Vollering. Ik steek van hen op."

Blanka Vas
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×