Ashleigh Moolman-Pasio

Ashleigh Moolman-Pasio

In zowel de zwaardere rittenkoersen als de heuvelachtige eendagswedstrijden is ‘allrounder’ Moolman Pasio al jarenlang een vaste waarde. Zodra er geklommen moet worden, is zij in de eerste rijen in het peloton te zien. “Ashleigh is een van de beste klimsters van het vrouwenpeloton. We kunnen de koers hard maken met haar in onze rangen. Al moet ze nog iets meer leren te profiteren van het team. Zo won ze vorig jaar een etappe in de Giro. Als ze weg is, is het een toprenster die het af weet te maken. Ondanks dat ze al wat ouder is, verwacht ik dat er nog wat rek in haar mogelijkheden zit”, zegt sportief manager Danny Stam. 

Moolman Pasio is tevreden over haar eerste jaar bij Team SD Worx. “Vroeger was ik de enige leider van mijn team, dus ik moest even wennen aan mijn nieuwe positie. Nu houd ik ervan. Het heeft me uit mijn schulp getrokken. Ik durf meer risico te nemen omdat ik weet dat er een sterk blok achter me staat.”

Moolman Pasio is de afgelopen jaren een van de meest constante rensters in het klassement van de Giro Rosa. In 2018 werd de Zuid-Afrikaanse in deze aansprekende etappewedstrijd tweede achter Annemiek van Vleuten, terwijl ze in 2019 als vierde op de Italiaanse wegen eindigde. Vorig jaar nam de Zuid-Afrikaanse een hoofdrol op in onze zegetour in de Giro, waar Team SD Worx het volledige podium innam. Ze eindigde tweede. 

Voor de voormalige Zuid-Afrikaanse wegkampioene is dit haar laatste seizoen als prof. “Het is een stille droom van me om de Giro te winnen, maar ik wil ook goed zijn in de Tour de France. Ik won nog nooit een WorldTour Race, dus dat wil ik zeker afvinken voor ik stop. Ik ben er zeker van dat we opnieuw sterk voor de dag zullen komen. Er is niet veel verloop binnen het team. Op elk vlak klikt het tussen de rensters. Daardoor weten we bijna blindelings wat de andere wilt in de race. Dat is heel speciaal.”

Ashleigh Moolman-Pasio

NationaliteitZuid-Afrika
Geboortedatum09/12/1985
GeboorteplaatsPretoria
Lengte1.63 m
Prof sinds2010
Favoriete raceFlèche Wallonne
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×