Amy Pieters

Amy Pieters

Amy Pieters is een routinier in het vrouwenwielrennen. In 2021 realiseerde ze een van de grootste doelen uit haar carrière: Nederlands kampioen op de weg. “Die trui betekent heel veel voor me. Ik wilde dit al zo lang. Dit is een droom die waarheid werd.”

De goedlachse Pieters is een kampioenschapsrenster. Naast meerdere Nederlandse titels op de baan, werd ze al driemaal wereldkampioen puntenkoers aan de zijde van Kirsten Wild. Op de weg won ze dan weer de Europese titel. Ook in de klassiekers kan ze uit de voeten. Zo eindigde ze in 2020 tweede in de Ronde van Vlaanderen achter haar ploeggenote Chantal Blaak. “Ik houd van de combinatie baanwielrennen en de weg, het maakt me een sterkere renster.”

Sportief manager Danny Stam: “Amy heeft zich de jongste vier jaren sterk ontwikkeld op de weg. Niet alleen is zij de ideale teamplayer, maar met haar rappe sprint is zij ook in staat om wedstrijden af te maken.” Dat bewees ze vorig jaar o.a. met een knappe ritzege in de Women’s Tour.

Hoe haar loopbaan er verder gaat uitzien is onduidelijk na een ernstig ongeluk tijdens een training in Spanje op 23 december 2021.

Amy Pieters

NationaliteitNederland
Geboortedatum01/06/1991
GeboorteplaatsHaarlem
Lengte1.64 m
Gewicht58
Prof sinds2010
Favoriete raceTour of Flanders
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×