Lars Boom

Lars Boom

Lars Boom is sinds oktober 2021 ploegleider bij Team SD Worx. De Nederlander maakte zelf naam als succesvol wielrenner en veldrijder. In zijn actieve carrière won hij onder meer tweemaal de Tour of Britain, de Eneco Tour, de Ronde van België en won hij een etappe in de Tour de France en de Vuelta a España.

Nadat hij in 2020 zijn loopbaan beëindigde, werd Lars Boom ploegleider in het vrouwenwielrennen. “Het was vorig jaar soms best frustrerend om tegen Team SD Worx op te botsen. Als voormalig renner wil je dingen veranderen in de koers, maar je hebt het niet meer volledig zelf in handen. Dat is een valkuil soms. Ik had het wel naar mijn zin bij Liv Racing, maar als de beste vrouwenploeg uit het peloton bij je aanklopt, is dat een mooie en unieke kans”, vertelt Boom.

Sportief manager Danny Stam was overtuigd door Booms kwaliteiten. “Hij maakte op mij een goede, frisse indruk. Hij is heel betrokken met zijn rensters en heeft ervaring op de weg, het veld en op de mountainbike. Daardoor lijkt hij mij de uitgelezen persoon om Blanka Vas in alle disciplines verder te helpen. We zitten tactisch op dezelfde lijn. Lars is redelijk direct en zegt meteen zijn mening. Het is goed om eens een frisse wind doorheen de tactische staf te hebben met de toevoegingen van Lars Boom en Anna van der Breggen.”

Lars Boom

NationaliteitNederland
Geboortedatum30/12/1985
GeboorteplaatsVlijmen
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×