Danny Stam

Danny Stam

Sportief manager Danny Stam werkt al een decennium in het vrouwenwielrennen. In 2012 maakte hij zijn debuut bij AA drink, waarna hij een jaar later de overstap maakte naar het toenmalig nieuwe Boels-Dolmans. Als ploegleider bouwde hij mee aan wat de beste wielerploeg ter wereld zou worden en vond hij in 2021 met succes een nieuwe hoofdsponsor in SD Worx. “We hebben de beste sponsors, het meest gesofisticeerde materiaal, de beste rensters en een ervaren staff. Onze sfeer is fantastisch, wat voor een optimale werkomgeving zorgt. Die optelsom maakt van ons het beste team ter wereld”, zegt Stam.

Hoewel het vrouwenwielrennen al grote stappen heeft gezet, is de sportief manager nog niet voldaan. “De jongste vijf à tien jaar is er al veel progressie geboekt. Onze rensters zijn echte atleten geworden, maar het is ons doel om het vrouwenwielrennen naar een nog hoger niveau te tillen. De uitdaging wordt steeds groter. Aan de top komen is moeilijk, er blijven nog moeilijker. We hebben nog een verbintenis tot en met 2026 met onze hoofdsponsor SD Worx, daardoor kunnen we toekomstgericht werken. Voor de komende jaren hebben we met Demi Vollering, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes drie wereldtoppers in huis die ieder op hun eigen terrein uitblinken.”

Stam kijkt met ambitie uit naar 2023. “Het is ons doel om ook dit seizoen de teamranking van de UCI aan te voeren. De Tour de France is uiteraard een hoofdtarget, net zoals het klassieke voorjaar.”

Danny Stam

NationaliteitNederland
Geboortedatum25/06/1972
GeboorteplaatsKoog aan de Zaan
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×