Lorena Wiebes vecht terug na late valpartij en sprint naar tweede plaats in UAE Tour

Lorena Wiebes vecht terug na late valpartij en sprint naar tweede plaats in UAE Tour

“Ik kwam net dat tikkeltje te kort”

09/02/2023

Team SD Worx is vandaag het seizoen afgetrapt met een tweede plaats voor Lorena Wiebes in de openingsrit van de UAE Tour. De 23-jarige Europese kampioene was op 3,8 kilometer van de streep betrokken bij een valpartij, maar vocht zich terug in het peloton en sprintte alsnog naar de tweede plek. “Uiteraard baal ik van die crash, want zoiets kost altijd krachten. Ik werd perfect gebracht, maar kwam net dat kleine beetje te kort. Morgen is er weer een kans”, aldus een strijdvaardige Lorena Wiebes. 

Gekoppelde wedstrijd: UAE Tour - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

De eerste etappe van de UAE Tour ontaardde een hectische finale met twee valpartijen. Lorena Wiebes zag haar kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen toen ze op 3,8 kilometer van de streep onderuit ging. “Een renster voor me viel net voor mijn voorwiel. Ontwijken was op die snelheid onmogelijk, dus werd ik onderuit gehaald. Ik denk dat ik nog nooit zo snel terug op mijn fiets zat. Zo’n valpartij kost altijd energie. Ik voel nu ook dat ik gevallen ben en het zal morgen wel stijf zijn. De adrenaline helpt me mogelijk om de komende dagen alsnog een rit te winnen.”

Ondanks de valpartij kon Wiebes nog sprinten voor de zege. “Na de val zat ik weer vrij snel in het wiel van Barbara Guarischi. De lead-out verliep prima. Femke Markus bracht ons mooi door de laatste bocht heen en de timing van de lead-out zat ook goed. Alleen kwam ik net dat kleine beetje kracht te kort.” 

Ik baal een beetje van de crash, maar ik houd een goed gevoel over aan vandaag. Ik ben blij dat de lead-out goed ging. Dat geeft me veel vertrouwen voor de komende dagen. Morgen ga ik vol voor de overwinning.

Lorena Wiebes

Wiebes strandde in Dubai Harbour op de tweede plaats achter Charlotte Kool. “Ik blik over het algemeen met een goed gevoel terug op deze etappe”, vervolgt de Europese kampioene. “Ik baal natuurlijk wel van de valpartij, maar als team hadden we het goed onder controle. Op de belangrijke punten waren we er en we hebben het goed opgelost. Ik ben blij dat de lead-out goed verliep. Dat geeft me ook veel vertrouwen. Morgen is er een nieuwe sprintkans en dan gaan we vol voor de winst.”  

Foto's hieronder zijn uitsluitend voor editoriaal niet-commerciaal gebruik, mits verplichte vermelding van het copyright (c) Getty Images voor printdoeleinden en @GettySport voor online gebruik.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×