L'équipe SD Worx met le cap sur le Tour des Flandres avec une équipe de choc

L'équipe SD Worx met le cap sur le Tour des Flandres avec une équipe de choc

"C'est un peu plus facile à contrôler avec trois favoris.

01/04/2023

L'équipe SD Worx se rendra au Tour des Flandres avec une équipe solide. La formation néerlandaise du World Tour vise la victoire dans la Vlaanderens Mooiste et compte trois favorites dans ses rangs : Lotte Kopecky, Marlen Reusser et Demi Vollering. Avec Lorena Wiebes, Elena Cecchini et Christine Majerus, l'objectif est de conserver la numéro un du Tour des Flandres dans l'équipe. "Notre objectif avec l'équipe SD Worx est de remporter une deuxième victoire consécutive au Ronde van Vlaanderen", a déclaré Wiebes.

Course liée à cette actu Ronde van Vlaanderen - Coureures liées Demi Vollering Lotte Kopecky Elena Cecchini Christine Majerus Lorena Wiebes Marlen Reusser - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Titelverdediger Lotte Kopecky leeft met vertrouwen naar de Ronde van Vlaanderen toe, na haar overwinningen in Omloop Het Nieuwsblad en Nokere-Koerse. “Ik voel me sterker dan vorig jaar. Ik verteer de hellingen vlotter en het gaat gewoon makkelijker. Er is veel vertrouwen in eigen kunnen in het team. Al mogen we ook niet te overtuigd zijn van ons kunnen. Als we er zoals de buitenwereld van uitgaan dat we niet kunnen verliezen, dan gaan we dat zeker doen. De koers moet altijd gereden worden. Ik kijk uit naar zondag. Voor een Belg is de Ronde van Vlaanderen heel speciaal. Dat ik met rugnummer één mag starten, maakt het zowaar nog specialer.”

Demi Vollering is ook in een supervorm. Dat bewees ze door te winnen in de laatste twee wedstrijden waar ze startte: Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen. “Ik voel nog wat de vermoeidheid van afgelopen woensdag in Dwars door Vlaanderen, maar tegen zondag moet dat opgelost zijn. De verkenning ging goed, maar de Oude Kwaremont blijft een lastige klim. Wat het geheim is van Team SD Worx? De goede teamsfeer. We zijn super close en gunnen het elkaar echt. Daardoor gaan we voor elkaar door het vuur. Om drie favorieten in het team te hebben maakt het voor ons niet moeilijk. Het is net voor de andere ploegen moeilijker om in te schatten wat we gaan doen. Laat ‘Vlaanderens Mooiste’ maar komen.”

Voor Marlen Reusser is de Ronde van Vlaanderen de mooiste koers om te winnen. “Dit is mijn lievelingswedstrijd. Ik ben tevreden over mijn vorm. We komen met een supersterke ploeg aan de start, dus uiteraard maken we een mooie kans om te winnen. Maar dat maakt het ook moeilijker. Iedereen zal naar ons kijken. We moéten winnen. We kunnen dus niet té overtuigd zijn van ons kunnen, maar het gevoel zit zeker goed. Waarom ik van de Ronde houd? De opeenvolging van hellingen. Het is gewoon een lastige koers en daar houd ik van.”

Sportief manager Danny Stam is in de wolken met de seizoensstart van zijn team. “De meiden die afgelopen winter bij de ploeg zijn gekomen passen super goed binnen het team. Met Demi Vollering, Lotte Kopecky, Marlen Reusser en Lorena Wiebes hebben we vier van de beste rensters van het vrouwenpeloton in ons team. Bovendien komen ze goed overeen. Dat creëert een goede sfeer en daarin presteert iedereen beter. Het is het totaalplaatje, maar toch ben ik verrast over onze seizoensstart. Om op 1 april al acht overwinningen te hebben, dat is gewoon een droom. Uiteraard is het het doel om de Ronde van Vlaanderen aan dat lijstje toe te voegen, maar gemakkelijk zal dat niet worden.”

Lire également

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×