Omloop van het Hageland

27/02/2022

Omloop van het Hageland

27/02/2022

Vierde plaats voor Elena Cecchini in Omloop van het Hageland

Het openingsweekend zit erop. Team SD Worx kon nog geen zege vieren, maar was zowel in de Omloop Het Nieuwsblad als in de Omloop van het Hageland telkens in de voorste gelederen te vinden. In Tielt-Winge sprintte Elena Cecchini naar een vierde plaats na wederom een sterke team performance. “Spijtig, maar ik kon Marta Bastianelli niet meer bijbenen.”

Net zoals in de Omloop Het Nieuwsblad opende Marlen Reusser de debatten. Toen haar vlucht werd terug gehaald, ging ze opnieuw aan en vormde zich een kleine kopgroep. Lotte Kopecky maakte de oversteek en de voorsprong groeide uit tot zo’n 50-tal seconden.

Maar ook die aanval werd geneutraliseerd, waarna er zich een nieuwe kopgroep vormde met zo’n tiental. Ook nu was Team SD Worx dubbel aanwezig met Chantal van de Broek-Blaak en Elena Cecchini. Ook onder andere Emma Bjerg, Marta Bastianelli, Emma Norsgaard, Valerie Demey, Floortje Mackaij, Lorena Wiebes en van Anrooij hadden de trein niet gemist.

De elitegroep overleefde ook de laatste keer de dubbele beklimming Kriekebergstraat en Roeselberg, waarna Floortje Mackaij trachtte weg te rijden. Van de Broek-Blaak knalde het gat dicht zodat Cecchini kon sprinten voor de zege. Het was uiteindelijk Bastianelli die iedereen het nakijken gaf, Bjerg en Mackaij vervolledigden het podium. Cecchini eindigde nipt vierde. “We reden een sterke koers en ik had het ook graag afgemaakt”, zegt de 29-jarige Italiaanse. “De ontgoocheling overheerst toch wel wat, maar ik besef ook dat de belangrijkste races voor mij nog moeten komen dit seizoen.”

Volgend weekend staat Bloeizone Fryslan (3-5 maart) op het programma en natuurlijk ook de Strade Bianche (5 maart), waarin Chantal van de Broek-Blaak haar zege zal willen verdedigen.” 

Vorige race | Volgende race

Datum: 27/02/2022
Afstand: 128,2km
Categorie: WE 1.1

Meer wedstrijden in februari

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
26/02/2022Omloop Het Nieuwsblad128,4 kmAnnemiek van VleutenDemi Vollering (2°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×